Artisti

Kirsi Poutanen

Laulaja, muusikko, äänitaiteilija, runoilija, näyttelijä
Kirsi Poutanen

Kirsi Poutanen on monialainen taiteilija, joka tunnetaan parhaiten portugalin fadoon erikoistuneena, konsertoivana suomalaismuusikkona ja laulajana. Hän on ollut sekä Emma-ehdokkaana Suomessa  että Premio do Amália- ehdokkaana Portugalissa. Poutanen valmistelee parhaillaan Alba-levymerkille uutta Lissabonissa äänitettävää fadolevyä yhteistyössä portugalilaisten muusikoiden kanssa.

Poutanen on julkaissut  runoteoksia muun muassa Tammi- kustantamolle sekä Cozy Publishingille. Hänen kirjallista tuotantoaan löytyy lisäksi myös WSOY:n ja Tammen runoantologiosta. Tällä hetkellä hän työstää neljättä runokokoelmaansa.

Poutanen on toiminut myös näyttelijänä ja näyttelijä-laulajana useissa ammattiteattereissa sekä YLE:n kuunnelmissa. Hän on käsikirjoittanut myös fado-aiheisen musiikkidraaman Espoon kaupunginteatteriin. Kyseisessä, Eija Ahvon ohjaamassa produktiossa Poutanen toimi myös näyttelijänä ja laulajana. Draama sovitettiin sittemmin myös YLE:lle kuunnelma versioksi.

Monialainen Poutanen suunnitellut ja toteutanut useita ääniteoksia kuvataideprojekteihin. Viimeksi hänen ääniteoksensa kuultiin keväällä kuvataiteilija Antero Kahilan Clothes of Strangers, Faces of Others– taidenäyttelyprojektissa Berliinissä.

fiFinnish