Artisti

Duo Dryades

Bandoneon & Decacorde
Two women playing instruments, bandoneon and decacorde

Vuodesta 2002 toiminut bandoneon-­decacorde yhtyeen “Duo Dryades” muodostavat kaksi soittimensa virtuoosia Mari Mäntylä ja Kristina Kuusisto.

Yhtyeen laaja ohjelmisto ulottuu tangosta nykymusiikkiin ja duo tekeekin yhteistyötä sekä suomalaisten, että ulkomaisten säveltäjien kanssa luodakseen uutta ohjelmistoa harvinaiselle kokoonpanolleen.

Duo Dryades on esiintynyt aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla.  Yhtye on esiintynyt Suomessa useilla musiikkifestivaaleilla perustamisestaan lähtien, mm. Kuhmon kamarimusiikki, Musiikin aika­, Kemiön­, Oulaisten­, Hauhon­, ja Kokkolan talviharmonikka festivaaleilla, sekä festivaaleilla ympäri Eurooppaa, Libanonissa ja Kiinassa sekä lukuisissa konserteissa ja konserttisarjoissa eri puolilla Ranskaa.

Duo on esiintynyt radiossa ja televisiossa Suomessa, Venäjällä ja Ranskassa. Duo Dryades on esiintynyt myös orkesterien solistina.

Positiivista kritiikkiä saanut duon debyyttilevy Kirmari (Mayrecords) ilmestyi 2005. Toinen levy Speira (Alba) valittiin vuoden 2011 Emma – ehdokkaaksi klassisten levyjen sarjassa. Kolmannen levynsä Le Meneuse de Tortues d’Or (Mayrecords) duo julkaisi vuonna 2014.

Duo kantaesitti Pekka Jalkasen heille säveltämän ja omistaman kaksoiskonserton Aeterna Keski-­Pohjanmaan kamariorkesterin kanssa vuonna 2011. Sinfonietta Lentuan kanssa he esittivät saman konserton vuonna 2014.

fiFinnish